🔰Companies & Their Founder🔰

  1. Walmart के संस्थापक कौन है ?
    Answer – सैम वॉल्टन (Sam Walton) 1962
  2. Paytm के संस्थापक कौन है ?
    Answer – विजय शेखर शर्मा (2010)
  3. Google के संस्थापक कौन है ?
    Answer – लैरी पेज, सर्फ ब्रिन (1998)
  4. Microsoft के संस्थापक कौन है ?
    Answer – बिल गेट्स, पॉल एलन (1975)
  5. WhatsApp के संस्थापक कौन है ?
    Answer – ब्रायन ऐक्टन ,जैन कौम (2009)

Read Also – भारत की अंतरराष्ट्रीय सीमाएं एवं पड़ोसी देश Important Notes

  1. Amazon के संस्थापक कौन है ?
    Answer – जैफ बेजोस (Jef bez0s) 1994
  2. Flipkart के संस्थापक कौन है ?
    Answer – सचिन बंसल और बिन्नी बंसल (2007)
  3. Yahoo के संस्थापक कौन है ?
    Answer – David filo, Jerry yang (1994)
  4. Apple के संस्थापक कौन है ?
    Answer – स्टीव जॉब्स (1976)
  5. Wikipedia के संस्थापक कौन है ?
    Answer – जिमी वेल्स (2001)
  6. Motorola के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Paul & Joseph Gablin (1928)
  7. Facebook के संस्थापक कौन है ?
    Answer – मार्क जुकरबर्ग (2004)
  8. Alibaba के संस्थापक कौन है ?
    Answer – जैक मा (1999)
  9. Nokia के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Fredrik Idestam, Leo Mechelin

Click here – Most Popular Books

  1. Reliance के संस्थापक कौन है ?
    Answer – धीरूभाई अम्बानी (1997)
  2. Ebay के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Pierre Omidyar (1995)
  3. Twitter के संस्थापक कौन है ?
    Answer – जैक डॉर्स (2006)
  4. Instagram के संस्थापक कौन है ?
    Answer – केविन सिस्ट्रोम, माइक करिजर (2010)
  5. YouTube के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Jawed KarimStee Chen (2005)
  6. Skype के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Niklas Zennstrom Janus Friis (2003)
  7. Tesla के संस्थापक कौन है ?
    Answer – एलोन मस्क (2003)

Read Also – भारत में प्रथम ( First In India ) GK In Hindi 2021

  1. Intel के संस्थापक कौन है ?
    Answer – गॉर्डन मूरे (1968)
  2. Samsung के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Lee Byungchul (1938)
  3. Xiaomi के संस्थापक कौन है ?
    Answer – Lie Jun (2010)

Read Also – विभिन्न सूचकांक में भारत का स्थान 2021 PDF Download

Free PDF – Downlod Now

list of ceo of indian companies 2020 pdf,

SarkariExam 2020_21 सरकारी एग्जाम 2020-21 “ : We give official city exam 2020_21, Railroad Gorup D Admit Card 2020, Sarkari naukri, Admit cards for up and coming tests, Govt Employments 2020 city exam and city exam 2020.

Sarkari Exam STUDY MATERIAL सरकारी एग्जाम स्टीडी मेटेरियल “ : Get all most recent study material 2020 and most significant study material in hindi on our site. understudies can likewise Get all Govt. Test Cautions, Sarkari Exam study material here. Understudies can likewise Download admit cards, Check Results, most recent study material, sarkari job, Sarkari Exam,  rojgar result, admit Card, Most recent Employments, Results, Govt jobs, in different areas, for example, Bank, Railroad, SSC, Naval force, UPPSC, Air force, Police, UPSSSC and more study material just at just one spot.

Sarkari Exam in hindi ” सरकारी एक्जाम इन हिन्दी “ : City Exam’s Most recent Hindi News is accessible here in Hindi language. Each member has need to know his/her Test Result in hindi so they can visit here for complete data about Sarkari Exam city exam in hindi.BOOKS BY Sarkari Exam ” बुक्स बाइ सरकारी एक्जाम “ : Online shopping for Books from a great selection of Government Exams, Professional Certification Exams, International Entrance Exams etc. This web-based interface will give Occupations caution of all UP Govt. (Uttar Pradesh government) opportunities and UP city exam, we will likewise distribute each significant time table for apply jobs, download answer key, admit card, Result and so on. We would like to gives job alert about the up Sarkari Exam likewise accessible on our Site cityexam.com. will be useful for all competitors who had given the govt. test as of late

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge